Uudenmaan kiertotalouslaakso logo

Uudenmaan kiertotalouslaakso

Uudenmaanliitto rakentaa kiertotalouslaaksoyhteisöä ja on saanut kahden vuoden AKKE (aluekehitysrahoituksen) ekosysteemin rakentamiseen ja operoimiseen seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Uudenmaan kiertotalouslaakson tavoitteena on tarjota uusimaalaisille yrityksille, kaupungeille, kunnille ja muille organisaatioille yhteisö, jossa yhteiskehitetään, jaetaan parhaita käytänteitä, verkostoidutaan ja tuetaan kiertotalousajattelun/osaamisen viemistä organisaatioiden omiin prosesseihin.

Fokusalueina Uudenmaan kiertotaloussiirtymässä on tunnistettu erityisesti rakentamisen sivuvirrat, yhdistetyt kuluttajatekstiili- ja muovikierrot, ruokahävikin vähentäminen, biomateriaalit sekä tuotteiden ja jätteiden, keskeisenä elektroniikkalaitteet, uudelleenkäyttö ja/tai materiaalikierrätys.

CLIC on mukana hankkeessa tukemassa Uudenmaanliittoa erityisesti yhteiskehittämistyöpajojen suunnittelussa ja toteutuksessa. Hanke pohjautuu 2021 tehtyyn esiselvityshankkeeseen ja alkoi 11/2022. Lanseeraustilaisuus järjestetään helmikuussa 2023. Voit ilmoittautua lanseeraustilaisuuteen täältä.

Lisätietoa hankkeesta: pirjo.kaivos@clicinnovation.fi tai tiina.laiho@clicinnovation.fi.

Lisätietoa hankkeesta Uudenmaan liiton tiedotteesta https://uudenmaanliitto.fi/uudenmaan-kiertotalouslaakso-kunnolla-vauhtiin/