clic innovation

Tutkimus- ja innovaatioyhteistyössä vauhtia pandemiasta huolimatta

COVID19-pandemia on tänä keväänä sotkenut pahasti meidän kaikkien elämää. Toivomme, että te ja läheisenne olette pysyneet terveinä! Se on tärkeintä.

CLICissä olemme tehneet jo kuukauden etätöitä. MS Teams, Google Hangouts, Skype, Zoom, Webex jne. ovat olleet tehokäytössä ja uusia työkalujakin kuten Miro olemme opetelleet käyttämään. On ollut ilo huomata, että sujuu se työ näinkin. Ei kuitenkaan käy kieltäminen, ettemmekö jo kaipaisi kasvokkain kohtaamisia. Ja pakko on myöntää, että työpajailu ja aivoriihityö kyllä sujuvat paremmin paikan päällä kuin online. Mutta mahdotonta virtuaalityöpajailu ei kuitenkaan ole!

Online-työvälineiden ansiosta pandemialla on ollut kohtuullisen vähän vaikutusta työhömme. ProjektiBoosterin aloitusta lykkäsimme kahdella kuukaudella, jotta ehdimme suunnitella prosessin ensimmäisen vaiheen eli Design Sprintin virtuaalitoteutukseksi. Sprintti pidetään nyt 14.5. ja siis virtuaalisena. Lisäksi yhtiökokous päätettiin siirtää pidettäväksi 18.6. ja siihenkin tuodaan etäosallistumismahdollisuus.

Muutoin työmme ovat jatkuneet suunnitelmien mukaisesti. Valmistelemamme PLASTin Co-Innovation-projekti muovien kierrätyksen tematiikassa sai iloksemme myönteisen rahoituspäätöksen maalis-huhtikuun taitteessa. Myös Green Electrification-ekosysteemiprojektimme sai rahoittajalta myönteisiä uutisia viime viikolla. Yksi uusi hakemus on myös jätetty käsittelyyn nimittäin HOPE-niminen Co-Innovation-projekti liittyen energiajärjestelmätematiikkaan.

Kansainvälisen yhteistyön rintamalla on myös ollut olosuhteisiin nähden yllättävänkin aktiivista. Lähdimme viimeksi viime viikolla mukaan kahteen uuteen EU-hakemukseen, joista toinen on smartgrid-aiheinen ja toinen liittyy biojätteiden hyödyntämiseen. Lisäksi ERA-Net Smart Energy Systems -ohjelman puitteessa rakennamme parhaillaan kansainvälistä Living Labien ja testialustojen verkostoa energiainnovaatioiden validointiin Euroopassa.

Paljon on siis taas meneillään ja vauhtia riittää pandemiasta huolimatta. Jatkamme aktiivisin työottein, toki kaikkien turvallisuus huomioiden. Uskomme, että kysyntä kestävän kehityksen ratkaisuille tuskin pandemian vuoksi ainakaan laskee.

Toimeliain kevätterveisin,

Jatta Jussila
CEO
CLIC Innovation Oy