FutureForest2040 webinaari 8.10.2021

2040: Miten käy Metsäkansan?

Mitä metsästä tulee? Miltä näyttää maailma vuonna 2040, mitä sinun tulee osata pärjätäksesi, ja miten käy Metsäkansan? Webinaarissa matkataan tulevaisuuteen FutureForest2040-tutkimushankkeen myötä, jonka skenaarioissa mennään maailman megatrendeistä tulevaisuuden metsäalaan Suomessa. Skenaariot vaihtelevat vihreän kullan luvatusta maasta dystopisiin maisemiin, ja kehityskulku on meidän jokaisen käsissä.

Metsämiesten Säätiön rahoittama FutureForest2040 -tutkimushanke järjestää lokakuussa 8.10. klo 12-14 webinaarin, joka on kohdennettu metsäalan- ja linkittyvien alojen toimijoille, tulevaisuuden ammattilaisille ja kaikille metsien tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Webinaarissa esitetään oman osaamisen, verkostojen sekä yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi skenaariotyön tuloksia metsäalan kehityksestä lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä, sekä niiden vaikutuksia työllisyystarpeiden kehitykseen ja talousnäkymiin. Webinaarin päätarkoitus on tuoda toimijat ja tulevaisuuden osaajat yhteen pohtimaan, kuinka konkreettisesti vastata uusiin tarpeisiin. Uudet tuulet muuttavat niin yritystominnan kuin koulutuksen.

Webinaari keskittyy vuoropuheluun ja meillä on jokaisen makuun teemahuoneita, joita on esimerkiksi: Tulevaisuuden metsänomistaja, Paitoja, pillereitä vai paperia: Kuidun tulevaisuus, ja Puinen kiertotalous.

Laita siis varaus jo nyt kalenteriin ja liity luomaan tulevaisuutta! Jaamme ilmoittautumislinkin EFI:n sivuilla osoitteessa https://efi.int/projects/futureforest2040 17.9.2021.

Lisätetoja:
Janni Kunttu, Post-doc researcher, European Forest Institute, janni.kunttu@efi.int, 0503097935