Minna Näsman aloitti 1.8.2020 alkaen uutena Energia-teeman vetäjänä

Minna Näsman aloitti CLICssä 1.8.2020 Head of Energy roolissa Pia Saaren siirryttyä uusiin haasteisiin. Tutustu Minnaan ja lue hänen ajatuksistaan alla. Tervetuloa Minna!

by Minna Näsman:

Mistä tuntee energiaihmisen? Se menee mustikkaan ja löytää sähkötolpan.

Siirryin vuosi sitten energia-alalta Co-foundersiin konsultoimaan eri alojen yrityksiä kestävyysasioissa. Rooli tutkimusjohtajana tuntui hyvältä aiempien liiketoiminnan kehitys- ja myyntiroolien jälkeen. Jopa askel liike-elämästä takaisin kohti akatemiaa alkoi itää mielessä.

Tiedän, mikä merkitys arvoilla on viestien uskottavuudelle niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Brändit ankkuroituvat arvoihin ja kasvavat arvojen määrittämästä yrityskulttuurista. Olen ylpeä ja iloinen, että olen saanut työskennellä vuoden ajan progressiivisesti ajattelevassa strategisessa konsulttiyrityksessä, joka työskentelee juuri brändien ja yrityskulttuurien hyväksi.

Toisin sanoen mustikat olivat meheviä ja makeita – ja sitten kompastuin sähkötolppaan. Näin työpaikkailmoituksen, joka oli kuin minua ajatellen kirjoitettu.

Energia-ala on viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana tehnyt onnistunutta kestävyyskäännöstä. Työ on kuitenkin haastavassa vaiheessa, sillä nyt pitäisi pystyä etenemään nopeasti uuteen suuntaan. Vanhoja rakenteita on paljon, eikä uusia saada aikaiseksi vanhoilla resepteillä. Tässä rytinässä uusiutuu useampi ala ja niiden väliset synergiat on osattava hyödyntää viisaasti.

Kesän alussa näin ilmoituksen työpaikasta, jossa haettiin ihmistä juuri näiden asioiden äärelle. Kysyin itseltäni, minkä alan kehitykselle aiemmasta työkokemuksestani on eniten hyötyä. En löytänyt parempaa vastausta kuin energia. Laitoin hakemuksen matkaan, ja sitten kuuluikin jo CLIC.

Kiitos yhteisestä matkasta Ia Adlercreutz, Max Mickelsson & tiimi sekä Co-foundersin asiakkaat. On ollut ilo olla osa luovaa, taitavaa ja kunnianhimoista tiimiä!

Nyt olen palveluksessanne, CLIC Innovationin tiimi, omistajat ja yhteistyökumppanit. Valmiina auttamaan maailmaa energiainfrastruktuurin ripeässä uusimisessa, suomalaisen teknologiaosaamisen ja innovaatioiden kautta.